2009. március 6.

Piszkos tészta


Ez a tészta nagymamám konyhájából való; úgy látszik, öregszem, kezdem összeszedni a régi és hagyományos ételeket, hogy el ne felejtsük. Rém egyszerű, rövid idő alatt összerakható étel, és aki szereti a szilvalekvárt, az nem csalódik benne.

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg metélt tészta, 4 dl-nyi folyós szilvalekvár, 8 púpos evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál olaj, só, porcukor

A tésztát feltesszük főzni.
Közben az olajat felforrósítjuk, a zsemlemorzsát pici sóval aranysárgára pirítjuk benne (a legjobb eredményt akkor érjük el, ha szikkadt kenyérből kézzel morzsolunk morzsát, úgy a legfinomabb...).
A szilvalekvárt, ha nagyon sűrű, kis vízzel felfőzzük.
A morzsára szedjük a tésztát, összekeverjük. Tányérra szedjük, mindenki annyi lekvárt tesz rá, amennyit szeretne, és ott összekeverjük. A fekete lekvártól "piszkos" lesz:)
Egy kis porcukorral meghintjük, és kész!

3 megjegyzés:

duende írta...

Ismerem, nagyon fini! :)

Kata írta...

Akkor te tudod, miről beszélek:)

duende írta...

Aha! :)))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin