A júliusban posztolt pitához ez is járt, sajnos elfelejtődött ide bekerülni, de akkor most pótolom. A recept eredetileg az augusztusi Kifőztükben jelent meg, azóta már a szeptemberi szám is letölthető, sőt, gőzerővel készül az októberi is;)))
Hozzávalók
8 pitához:
50 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál gyros fűszerkeverék
só (ízlés szerint)
frissen őrölt bors
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
a tzatziki mártáshoz:
1 kis doboz tejföl (175 g)
1 kis doboz joghurt (175 g)
3 gerezd fokhagyma
2 kicsi uborka ( kb. 20 dkg)
csilipehely (elhagyható)
só
A húst megmossuk, papírtörlőn leszárítjuk,
vékony csíkokra vágjuk. Rászórjuk a fűszerkeveréket, összekeverjük és
félretesszük.
A mártáshoz az uborkát megmossuk és nagy lyukú
reszelőn lereszeljük. Elvegyítjük a tejfölt és a joghurtot, belekeverjük az
uborkát, a zúzott fokhagymát, a csilipelyhet, és sózzuk. Hűtőbe tesszük, hogy
kicsit összeérjenek az ízek.
Tapadásmentes serpenyőben az olajat
felforrósítjuk, beletesszük a húst, és nagy lángon megpirítjuk, borsot hintünk
rá. A hagymát félbevágjuk, majd
szeleteljük, és a húshoz adjuk. Ha szükséges, kicsit még sózzuk a keveréket.
Addig sütjük, míg a hagyma is meg nem puhul.
A húst és a mártást a felmelegített pitákba
töltjük. Adhatunk hozzá tetszés szerint más zöldségeket is, mi sóval, borssal
és fokhagymás olívaolajjal meglocsolt paradicsomot tettünk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése