2012. október 1.

Egzotikus csirkeragu




Mostanában megint több egzotikus ételt eszünk: többek között thai, indiai vagy kínai ízeket kóstolunk vagy újra főzzük őket;) Ez az étel is ezek sorába tartozik, eredetileg a szeptemberi Kifőztükben jelent meg; azóta már az októberi szám is megjelent, és ingyenesen letölthető a weboldalunkról

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemellfilé
1 közepes padlizsán
1 zsenge cukkini
1 doboz kókusztejkonzerv (400 ml)
2-3 evőkanál zöld currypaszta
1 marék friss bazsalikomlevél (vagy 1 teáskanál szárított)
olívaolaj
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
párolt rizs

Egy evőkanál olajon néhány percig pirítjuk a felkockázott csirkehúst, kivesszük a serpenyőből, félretesszük. Újabb evőkanálnyi olajon megpirítjuk a héjastól kockára vágott zöldségeket is, majd visszaöntjük hozzá a húst. Picit sózzuk, borsozzuk. Felengedjük a kókusztejjel, beletesszük a felaprított bazsalikomot és a currypasztát. (Ez utóbbival vigyázzunk, mert sós és csípős ízű! Aki nem kedveli a nagyon csípős ízeket, apránként adja az ételhez, és közben kóstolgassa.) Forrás után kis lángon addig rotyogtatjuk az ételt, amíg minden puha nem lesz benne.
Párolt rizzsel kínáljuk.

3 megjegyzés:

Viki írta...

Jaj, ahogy olvastam a receptet, úgy gyűlt a nyálacskám a számban :) pedig hol van még az ebédidő ?!

Roza írta...

Én is szeretek kipróbálni egzotikus ételeket. úgy látom, a Tiédet is érdemes lesz!:)

Kata írta...

Viki, Roza, köszi!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin