Forró, lélekmelegítő ital a hidegben, most ránk is fér... A recept a decemberi Kifőztükben jelent meg. Ezzel a képpel szeretnék kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni minden kedves Olvasómnak!
Hozzávalók személyenként
1 tojássárgája
2 teáskanál (nád)cukor
1 dl tej
1/2 dl tejszín
3 cl fehér rum
a tálaláshoz:
tejszínhab
csipet fahéj vagy szerecsendió
A tojássárgáját a cukorral felhabosítjuk. A tejet és a tejszínt felmelegítjük, majd kézi habverővel egy részét óvatosan a tojássárgájához adjuk. A maradék tejhez öntjük, és folyamatos keverés közben addig melegítjük, míg a folyadék sűrűsödni nem kezd. (Vigyázzunk, ne forrjon fel!) Akkor levesszük a tűzről, és beleöntjük a rumot.
Hőálló üvegpohárban vagy bögrében kínáljuk. A tetejére tejszínhabot teszünk, és csipetnyi fahéjjal megszórjuk.
Tipp: klasszikusan egy csipet frissen reszelt szerecsendió kerül az ital tetejére, de a karácsonyi asztalon jobban illik hozzá a fahéj. Gyerekeknek elkészíthetjük alkohol nélkül is.
2 megjegyzés:
Békés, Boldog, Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket kívánok !
Jól is esne most egy pohárkával! :) Én is kívánok Neked és szeretteidnek boldog, meghitt karácsonyt! :)
Megjegyzés küldése