Újabb recept a karácsonyi Kifőztük gasztromagazinból. Egyszerű, ráadásul paleo keksz, és mááááááákos!! Bevallom, az alapötlet Pannától van, az ő kekszét alakítgattam, amíg olyan nem lett, amilyennek én szerettem volna. (És vannak még ötleteim...) Nagy köszönet érte Pannának itt és most is!:)
Hozzávalók 30-35 darabhoz
20 dkg tisztán mért birsalmahús
(2 közepes nagyságú birsalma)
10 dkg dió
5 dkg darált mák
20 szem datolya
1 teáskanál frissen facsart
citromlé
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
csipet só
2 evőkanál (szezám)olaj
A diót késes aprítóban ledaráljuk és tálba
borítjuk. Helyére tesszük a felaprított birsalmát, a kimagozott datolyát, a
citromlét, a mákot, a sót meg a szegfűszeget, és pépesítjük. A masszát a dióhoz
tesszük, az olajat beleöntjük, és összekeverjük. Az így nyert keverékből, teáskanálnyi
adagokból kicsi golyókat formálunk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a
tetejüket villával kicsit lenyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc
alatt megsütjük. A sütés végén még képlékeny az állaga, de mire kihűl, addigra
pont jó lesz.
Lezárt dobozban napokig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése