2012. december 6.

Harcsa hagymás mártásban


A recept a decemberi Kifőztükben jelent meg. A hal karácsonykor (is) kedvelt fogás, ez is nagyon finomra sikeredett:)




Hozzávalók 2 személyre:

35 dkg harcsafilé (4 szelet)
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál (dijoni) mustár
1 nagyobb gyöngyhagyma vagy 3-4 újhagyma
1 kis csilipaprika (elhagyható)
1/2 citrom leve
késhegynyi őrölt bors
3-4 ág kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított
3-4 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
a tálaláshoz:
krokett/rizs/sült krumpli

Aprítógépbe tesszük és pépesítjük a darabokra vágott hagymát meg petrezselyemzöldet, a majonézt, a mustárt, a citromlét, a borsot és a csilipaprikát. Hozzákeverjük a tépkedett (vagy szárított) kakukkfűlevelet.
A halat enyhén sózzuk, mindkét oldalát bekenjük a masszával, és letakarva minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a halszeleteket néhány perc alatt mindkét oldalukon átsütjük.
A tányéron lévő halra kanalazzuk rá a sütés közben keletkezett mártást. 

Ízlés szerint krokettel, rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin