A recept a decemberi Kifőztükben jelent meg. A hal karácsonykor (is) kedvelt fogás, ez is nagyon finomra sikeredett:)
Hozzávalók 2 személyre:
35 dkg harcsafilé (4 szelet)
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál (dijoni) mustár
1 nagyobb gyöngyhagyma vagy 3-4 újhagyma
1 kis csilipaprika (elhagyható)
1/2 citrom leve
só
késhegynyi őrölt bors
3-4 ág kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított
3-4 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál olaj
a
tálaláshoz:
krokett/rizs/sült krumpli
Aprítógépbe tesszük és pépesítjük a darabokra vágott hagymát meg petrezselyemzöldet,
a majonézt, a mustárt, a citromlét, a borsot és a csilipaprikát. Hozzákeverjük
a tépkedett (vagy szárított) kakukkfűlevelet.
A halat enyhén sózzuk, mindkét oldalát bekenjük
a masszával, és letakarva minimum 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a
halszeleteket néhány perc alatt mindkét oldalukon átsütjük.
A tányéron lévő halra kanalazzuk rá a sütés
közben keletkezett mártást.
Ízlés szerint krokettel, rizzsel vagy sült
krumplival tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése