2012. december 19.

Ezüst keksz

Ez is mákos;) mondtam már, hogy imádom a mákos süteményeket??:)) Karácsonyra telitalálat, próbáljátok ki! A recept eredetileg a decemberi Kifőztük magazinban jelent meg.




Hozzávalók kb. 60 db kekszhez:

40 dkg liszt
10 dkg darált mák
5 zúzott kardamommag 
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor

2 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál citromaroma vagy 1 citrom reszelt héja

a forgatáshoz:
10 dkg kristálycukor

A lisztet, a mákot, a fűszereket és a sütőport összevegyítjük. Keverőtálban a tojást a cukorral habosra verjük, majd a vajjal tovább keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát meg a citromaromát, és hozzátesszük a szárazanyagokat is. 
A masszát legalább 3-4 órára hideg helyre tesszük. Kb. 3 centi átmérőjű golyókat formálunk belőle, kristálycukorban hempergetjük. Sütőpapíros tepsiben, légkeveréses sütőben 175 fokon vagy normál sütőben 190 fokon kb. 12 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.

3 megjegyzés:

Borbély Anita írta...

Nagyon szép, ma kipróbálom. A fűszerezése is tetszik. Köszönöm a receptet.

Anazar írta...

Ha mákos, jöhet! :-)))
Szép ünnepet kívánok!

Kata írta...

Anita, kíváncsi leszek;)

Anazar, köszi, neked is kellemes ünnepeket kívánok!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin