Pont egy évvel ezelőtt jelent meg a Kifőztükben, most ideért végre a blogra is:)
Sokan panaszkodnak, hogy az idén nem elég édesek a dinnyék. Ha ilyennel találkoztok, vagy inkább frissítő italra vágytok, akkor készítsetek melonádét! Roppant egyszerű és nagyon finom:)
Hozzávalók személyenként
1 nagyobb szelet görögdinnye
1-2 teáskanál méz
1 szál menta
néhány csepp citromlé
A dinnyehúst kimagozzuk, és turmixgépben levet készítünk belőle; meglepő módon teljesen ital állagú lesz, bármiféle plusz folyadék hozzáadása nélkül. A gyümölcs ízétől függően mézzel édesíthetjük, és kevés citromlevet csöpögtetünk bele. Kancsóba töltjük, mentát teszünk hozzá, és lefedve lehűtjük.
Jéghidegen, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése