2013. augusztus 1.

Melonádé, avagy görögdinnye-limonádé

Pont egy évvel ezelőtt jelent meg a Kifőztükben, most ideért végre a blogra is:) 

Sokan panaszkodnak, hogy az idén nem elég édesek a dinnyék. Ha ilyennel találkoztok, vagy inkább frissítő italra vágytok, akkor készítsetek melonádét! Roppant egyszerű és nagyon finom:)



Hozzávalók személyenként

1 nagyobb szelet görögdinnye
1-2 teáskanál méz
1 szál menta
néhány csepp citromlé

A dinnyehúst kimagozzuk, és turmixgépben levet készítünk belőle; meglepő módon teljesen ital állagú lesz, bármiféle plusz folyadék hozzáadása nélkül. A gyümölcs ízétől függően mézzel édesíthetjük, és kevés citromlevet csöpögtetünk bele. Kancsóba töltjük, mentát teszünk hozzá, és lefedve lehűtjük.

Jéghidegen, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin