2015. március 22.

Kakaós-meggyes paleo muffin

Vééégre, sikerült kókuszlisztből nem hogy ehető, hanem kifejezetten finom desszertet összehozni....jó sok kísérletezés van mögötte! Sőt, nem is érezhető benne a kókuszíz, ez nálunk alapvető, az uram biztosan szólna érte; de most kivételesen az volt a megjegyzés, hogy bármikor jöhet:)

Nem igazán akartam a tésztát beleszuszakolni 12 muffinkapszliba (pedig talán elfért volna), ezért 3 kisebb adagot szilikonformába szedtem, és a tepsi mellé raktam a sütőben. Lehet, hogy 1-1 dkg liszt és kakaó mínuszban megoldaná ezt a problémát, de most annyira tökéletes lett az állaga, hogy jelen pillanatban nem akarok még ezzel is kísérletezni.



Hozzávalók 12-15 muffinhoz

6 dkg kókuszliszt
5 dkg nyílgyökérliszt
5 dkg zsírszegény holland kakaópor
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

3 L-es tojás
10 dkg nyírfacukor
8 dkg olvasztott kókuszzsír
1 teáskanál vaníliaaroma
25 dkg finomra reszelt alma
15 dkg durvára darabolt (fagyasztott) meggy

A száraz anyagokat elvegyítjük. A tojást a cukorral – kézi habverővel – kihabosítjuk, belekeverjük a kókuszzsírt, az almát, a vaníliát. Beleforgatjuk előbb a száraz anyagokat, végül a meggyet. A masszát kapszlikba osztjuk, majd 180 fokos légkeveréses sütőben 22-25 perc alatt megsütjük. Nem szabad kiszárítani, kissé szottyosnak kell maradnia; a tetejüket megnyomva azonban nagyjából szilárdnak kell érezzük. Teljesen kihűtjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin