Ez is régebbi Kifőztükös recept, érdemes kipróbálni!:)
Hozzávalók 2 személyre
40 dkg halfilé
1 csomó újhagyma a zöldjével együtt
1 paradicsom
citromlé
só
aprított rózsabors vagy őrölt fekete bors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1,5 dl tejszín
vaj
A halfilét 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. A hagymát, a paradicsomot és a petrezselyemzöldet megmossuk, felaprítjuk, összekeverjük.
Egy akkora sütőedényt, amiben a halszeletek éppen elférnek egymás mellett, vékonyan kivajazunk. Beleszórjuk a zöldségek felét, ráhelyezzük a halat, végül elosztjuk a tetején a maradék zöldséget. Kicsit sózzuk és borsozzuk, utána leöntjük a tejszínnel. Letakarjuk fóliával, és 180-200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, az étel tetejére néhány vajdarabkát szórunk, és a sütőbe visszadugva, kicsivel erősebb hőfokon addig pirítjuk, míg a zöldségek egy kis színt nem kapnak, de még szósz is marad a tepsiben.
Sóval, borssal és zöld fűszerekkel szórt, grillezett padlizsánnal tálalva szénhidrátszegény étrendbe illeszthető, de bármilyen, tetszés szerinti körettel fogyaszthatjuk.
Tipp: ha a tejszínt kókusztejre cseréljük, paleo fogás lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése