2015. június 29.

Málnás joghurttorta

A facebookon "botlottam bele" Chilii süteményébe, és mivel egy családtag gyümölcsös túró- vagy joghurttortáról álmodott, egyből rábólintottam. Ugyan nem lett olyan szép, mint az eredeti, de lehet, hogy az én sütőm másképp süt; valószínűleg későn eszméltem, hogy le kéne takarni a tetejét, legközelebb hamarabb megteszem, úgy a 10. perc tájékán. Az íze abszolút rendben volt, mindenki megelégedetten konstatálta, hogy újabb szénhidrátszegény édesség került a repertoárba. Pici változtatások történtek, az otthoni készletekből oldottam meg a sütést. Ami még hatalmas erénye a süteménynek, hogy aránylag kevés hozzávalóból és gyorsan készül, ezért tuti lesz legközelebb is!:)




Hozzávalók 23 cm-es tortaformához

30 g apró szemű zabpehely
50 g dió durvára darálva
30 g nyírfacukor
60 g mandulaliszt
60 g teljes kiőrlésű rozsliszt
1 csipet só
30 g vaj
50 g kókuszzsír
a krémhez:
330 g görög joghurt
2 nagy tojás
40 g nyírfacukor
1 csipet só
1 kávéskanál vaníliakivonat
a tetejére:
kb. 250 g málna (vagy más savanykás gyümölcs)

A zsiradékokat összeolvasztjuk, beletesszük – a nyírfacukor kivételével – a tészta összes hozzávalóját, és kis lángon, folyamatosan kevergetve kicsi megpirítjuk. Végül beleszórjuk a nyírfacukrot. A morzsát a formába borítjuk, egy sima aljú pohárral jó alaposan odanyomkodjuk a forma aljához és oldalához, ezután félretesszük. 

A krémhez a tojást a cukorral és a sóval felverjük, belekanalazzuk a joghurtot és a vaníliát, simára keverjük, majd ráöntjük a morzsás alapra. A málnát elrendezzük a tetején, majd 180 C fokos sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a krém össze nem áll. (Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk.) Kihűtve szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin