2016. január 31.

Almás-narancsos pudingtorta – lassan főző edényben készítve

És akkor jöjjön a fénypont, a desszert, amely ugyancsak a Russell Hobbs edényében készült, a receptje pedig a Kifőztük Magazin januári számában jelent meg.



Hozzávalók 4-5 személyre

3 nagyobb zöld alma
3 dkg (kókusz)cukor
1/2 citrom leve
kevés kókuszzsír vagy vaj
a száraz összetevőkhöz:
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 zöld kardamommag őrölve
a nedves összetevőkhöz:
8 dkg méz
1,25 dl narancslé
2 evőkanál kókuszzsír
a tetejére:
1 teáskanál kókuszcukor vagy barna nádcukor
75 ml víz
1 evőkanálnyi vaj
a tálaláshoz:
tejszínhab
citromfűlevél (elhagyható)

Az almát megpucoljuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát kb. 1 x 1 cm-es darabokra vágjuk. Összeforgatjuk a cukorral, a citrom kifacsart levével, és elrendezzük a lassan főző edényben, aminek előzőleg az alját és oldalát kevés kókuszzsírral kikentük. A száraz összetevőket elkeverjük. A mézet, a narancslevet és a kókuszzsírt folyósra melegítjük, a lisztes elegyhez vegyítjük, majd a gyümölcsös rétegre simítjuk, és kókuszcukorral megszórjuk. A vizet és a vajat szintén egyneművé langyosítjuk, és a tészta tetejére locsoljuk. 
A lassan főző edényt 2-es fokozatra kapcsoljuk, majd amikor a készülék felmelegedett (kb. 15-20 perc múlva), átállítjuk 1-es fokozatra, és kb. 4 órát „sütjük” a desszertet. Akkor jó, ha a közepe is szilárd lesz. Ekkor az edényt kikapcsoljuk, levesszük a tetejét, a desszertet negyedórát állni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.

Tipp: a sütemény hidegen szépen szeletelhető, de fogyasztás előtt mindenképpen melegítsük újra.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin