Egy igazán finom, alacsonyabb szénhidráttartalmú kekszrecept mindenkinek jól jön, ugye? Vééégre megérkezett ide a blogra is, eredetileg az októberi Kifőztük Magazinban jelent meg. Nagy odafigyeléssel, szeretettel készítjük nektek ezeket az újságokat minden hónapban, reméljük, ti is örömmel forgatjátok! :)
Hozzávalók 20 db-hoz
12,5 dkg mandulaliszt
3,5 dkg kókuszreszelék
5 dkg étcsokoládé (70%-os)
1 kávéskanál sütőpor
1 nagyobb csipet só
1 tojás
5-6 dkg kókuszvirágcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
4 dkg olvasztott kókuszolaj
A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a vaníliát és az olajat. A kókuszreszeléket kávédarálóban átpörgetjük, majd elvegyítjük a liszttel, a felaprított csokoládéval, a sütőporral és a sóval. A száraz összetevőket a tojásos masszába forgatjuk, majd legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Nagy tepsire diónyi nagyságú golyókat formázunk. Vizes tenyérrel kissé lelapítjuk mindet, majd 180 fokos, légkeveréses sütőben addig sütjük, amíg a szélük barnulni nem kezd (kb. 10 perc). A kekszet a tepsin hagyjuk kihűlni, majd lezárt dobozban tároljuk; szerintem nem tart sokáig! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése