2017. május 11.

Diós-sárgarépás ropogós

Szintén az áprilisi Kifőztükből, és szintén Szafi-termékek felhasználásával készült a következő rágcsálnivaló.



Hozzávalók
20 dkg tisztított sárgarépa
6 dkg darált dió
6-7 dkg Szafi Fitt paleo sütőliszt
1 kávéskanál őrölt kömény
1/2 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál só

A sárgarépát késes aprítóban pépesre daráljuk, nagyjából kinyomkodjuk a levét – kb. 10 dkg rostos pép lesz belőle. Hozzáadjuk a diót, 6 dkg sütőlisztet és a fűszereket. Összedolgozzuk; puha, de összeálló, nyújtható masszát kell kapnunk, ha szükséges, még kevés sütőlisztet szórunk hozzá. 
175 fokra kapcsoljuk a sütőt, légkeveréses üzemmódban. Kétfelé osztjuk a keveréket, és 2 sütőpapír között, külön-külön 1 mm-esre nyújtjuk, majd óvatosan egymás mellé borítjuk sütőpapírral bélelt gáztepsire. Derelyemetszővel félig bevágva megjelöljük rajtuk a kívánt méretű darabokat, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük; félidő után ellenőrizzük, vigyázzunk, hogy a szélük meg ne égjen. Amikor kész, még langyosan különválasztjuk a kekszeket, majd kihűlve jól záródó dobozba tesszük.

Tipp: a répa levét zöldségturmixban vagy akár magában fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin