Amikor a gumicukrot kitettem a (kamasz) gyerekeim elé, hatalmas örömujjongások közepette tüntették el jó részét, a maradékot pedig hazavitték :)
A recept az áprilisi Kifőztük magazinban jelent meg. Szerintem feltétlenül próbáljátok ki! :)
Hozzávalók
1 nagyobb, érett mangó
1,25 dl frissen facsart, szűrt citromlé
15 dkg nyírfacukor
3 dkg zselatinpor
1 kis csipet só
A megtisztított, darabokra vágott mangóhúst a citromlével, a nyírfacukorral, a sóval főzni kezdjük. Amikor megpuhult, botmixerrel pépesítjük. A zselatint néhány evőkanálnyi masszával összedolgozzuk, majd az egészet összekeverjük, és addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. A folyadékot néhány percig hűlni hagyjuk. Szilikonos bonbonformákba osztjuk, vagy hideg vízzel kiöblített, laposabb edénybe/tepsibe öntjük, és hideg helyen dermesztjük. Utóbbi esetben dermedés után tetszőleges kiszúróformákat használva mintázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése