2017. május 12.

Friss saláta csírával és buggyantott tojással

A recept az áprilisi Kifőztük magazinban jelent meg, a hozzávaló csírát a Bioháló biztosította. Jól nézett ki a saláta, és legalább ugyanolyan finom is volt :)



Hozzávalók személyenként
3 dkg füstölt, húsos szalonna
1 közepes lila hagyma
1 paradicsom
1 piros retek
1 marék rukkola
1 marék salátakeverék
1 marék retekcsíra
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál dijoni mustár
1 nagyobb csipet só
frissen őrölt bors
őrölt pirospaprika
3-5 csepp édesítő vagy 1 csipet cukorhelyettesítő
1 evőkanál 10%-os ecet
1 L-es tojás

A rukkolát alaposan leöblítjük, majd konyhai törlőn lecsepegtetjük. A szalonnát gyufaszálnyi darabokra szeljük, és megpirítjuk. A lila hagymát félbe-, majd vékony szeletekre vágjuk, és kevés sóval hintve állni hagyjuk. 
Az öntethez az olajat a borecettel, a mustárral, a sóval, a borssal és az édesítővel összevegyítjük. A paradicsomot és a retket felkockázzuk, majd a zöldekkel, a hagymával, a csírával és az öntettel összeforgatjuk.
A feltört tojást kis tálkába csúsztatjuk. Magasabb falú edényben kb. 1 l vizet melegítünk, kevés sót és 1 evőkanál ecetet öntünk bele. Amikor felforrt, kis lángra tesszük, és a tojást óvatosan – hogy szét ne essen – a vízbe engedjük. Kb. 3 perc alatt megfőzzük annyira, hogy a sárgája még kissé folyós maradjon. Szűrőkanállal finoman a saláta közepére szedjük, sózzuk, kevés pirospaprikával ízesítjük. A salátát megszórjuk a szalonnapörccel, meglocsoljuk a szalonna zsírjával, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin