2017. május 12.

Olívabogyós-tojáskrémes szendvics retekcsírával

Szintén Kifőztükös recept, egyszerű, fincsi szendvics bármikorra. A hozzávaló csírát a Bioháló biztosította.



Hozzávalók
6 tojás
7-8 evőkanál majonéz
2 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál citromlé
1 csomó újhagyma
1 nagyobb marék (lehetőleg magozott) fekete olajbogyó

őrölt bors
1 csipet cukor vagy édesítő
csilipaprika (ízlés szerint)
továbbá:
5 dkg retekcsíra
péksütemény vagy kenyér

A tojást forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízzel leöblítve kihűtjük, majd megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajbogyót feldaraboljuk. A majonézt a mustárral, a citromlével, a finomra aprított hagymával – a zöld részéből is kerülhet bele – és az ízesítőkkel eldolgozzuk, ezután beleforgatjuk a tojást és az olajbogyót. Péksüteménybe vagy 2 szelet kenyér közé halmozzuk, csírával megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin