2017. november 10.

Kakaós-mandulás sütemény


A recept az októberi Kifőztük magazinban jelent meg, Szafis hozzávalókból készült, igazán alakbarát desszert.



Hozzávalók kb. 15 db-hoz
15 dkg Szafi Reform mandulaliszt
1 kávéskanál foszfátmentes sütőpor
3 dkg Szafi Reform kakaópor
1 csipet himalájai só
10 dkg tisztított cukkini
1 L-es tojás
2 púpozott evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
2 evőkanál növényi tej
4 evőkanál folyékony Szafi Reform kókuszolaj
a tetejére:
Szafi Reform eritritpor (elhagyható)

A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, félretesszük. Elvegyítjük a szárazanyagokat: a mandulalisztet, a sütőport, a kakaót, a sót. A tojást a cukorral kézi habverővel alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a cukkinit és a tejet. A két tál tartalmát spatulával lazán összeforgatjuk, hogy mindenütt nedves legyen a massza, majd fagylaltoskanállal – anélkül, hogy tömörítenénk a tésztát – sütőpapíros tepsire halmokat rakunk belőle. 170 fokra melegített, légkeveréses sütő középső rácsán 12-16 perc alatt készre sütjük a süteményt. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt kevés eritrittel megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin