Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, nekem legtöbbször a - kevés szénhidrátot tartalmazó - változatos köret kigondolása okoz problémát. Így azután nagyon örültem, amikor a Kifőztük magazin oldalán szörfözve megtaláltam ezt az egyszerű, rendkívül szénhidrátszegény, de sokféle ennivalóhoz passzoló köretemet, ami évekkel ezelőtt jelent meg az újságban.
Hozzávalók 2 személyre
50 dkg brokkoli
1 kávéskanál só
őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma
1 kicsi csilipaprika (elhagyható)
2-3 evőkanál olvasztott kacsazsír
A brokkolirózsákat a száráról leszedjük, ha nagyobbak, akkor kettévágjuk. Bő vízben alaposan átmossuk, majd szűrőn lecsöpögtetjük. A szárát meghámozzuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben 5 percig pároljuk, majd ezt is lecsöpögtetjük. Egy közepes tepsit kevés zsírral kikenünk, beleszórjuk a brokkolit, sóval, borssal, valamint finomra aprított fokhagymával és csilipaprikával ízesítjük. A tepsi tartalmát összerázzuk, majd a maradék zsírral meglocsoljuk. Forró sütőben (200-220 fokon) 20-30 percig sütjük, amíg a zöldség meg nem pirul. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése