2017. november 10.

Kolbászos lángosfalat


A recept az októberi Kifőztük magazinban jelent meg, Szafis hozzávalókból készült, és különleges ismertetőjele, hogy nagyon finom :)



Hozzávalók 2 személyre, kb. 15 db-hoz
6 dkg Szafi Free lángos lisztkeverék
3 dkg Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
1 g só
1 g szódabikarbóna
2 csapott evőkanál reszelt parmezán
12 dkg langyos víz
1 dkg almaecet
4 dkg reszelt cukkini
4 dkg (házi) füstölt szárazkolbász kis darabokra vágva
a sütéshez:
Szafi Reform kókuszolaj
a paradicsomszószhoz:
60 dkg paradicsom
1 nagyobb vöröshagyma

őrölt bors
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
kevés édesítő
csípős paprika (elhagyható)
Szafi Reform kókuszolaj

A szószhoz kevés kókuszolajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd beletesszük a kis darabokra vágott, héjától megfosztott paradicsomot. Felforraljuk a mártást, a fűszerekkel, az édesítővel és a csípős paprikával ízesítjük, ezután 20-25 percet lefedve, majd fedő nélkül további fél órát hagyjuk rotyogni. Ha kellőképpen besűrűsödött, félretesszük.
A liszteket, a sót, a szódabikarbónát és a parmezánt elvegyítjük. A vízhez adjuk az ecetet, és a száraz hozzávalókhoz öntjük. Villával alaposan összedolgozzuk, majd a cukkinit és a kolbászt hozzátéve kézzel összegyúrjuk a tésztát. 5 percet pihentetjük, közben serpenyőben 1 cm-nyi olajat forrósítunk. Evőkanálnyi mennyiségű masszát a két tenyerünk között megsodrunk, kicsit kilapítjuk, majd az olajba tesszük. Közepes lángon, kb. 5 perc alatt szép barnára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Langyosan, paradicsomszósszal tálaljuk.

Tipp: a friss paradicsomot a téli időszakban 1/2 l sűrű paradicsomlére cserélhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin