2017. december 3.

Fokhagymás-zöldpaprikás tekercs


Szintén régebbi recept a Kifőztükből, finom, és hidegtálra, illetve felvágott helyett reggelire vagy vacsorára tökéletes.



Hozzávalók
kb. 1 kg sertésdagadó (a keskenyebbik vége)
1/2 piros húsú kaliforniai paprika
néhány szál petrezselyemzöld
5-6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika

őrölt bors
zsír
a díszítéshez: 
petrezselyemzöld

A dagadót felvágjuk úgy, hogy egy nagy téglalapot kapjunk; kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Az apró kockákra vágott paprikát, a felaprított petrezselymet, a zúzott fokhagymát meg a pirospaprikát 1/2 kávéskanál sóval és 4 evőkanálnyi vízzel összekeverjük. A tölteléket a húsra kenjük, felcsavarjuk, és cérnával átkötözzük. Zsírral kikent tepsibe helyezzük, 1 dl vizet öntünk alá, és fóliával lefedjük. 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megpuhítjuk, majd fólia nélkül, a levével időnként meglocsolva további 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Hűtőben egy éjszakát hagyjuk pihenni. Tálalás előtt a kötözőt eltávolítjuk róla, és a tekercset nem túl vékonyan felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin