Nem tudom, ki hogy van vele, én nagyon szeretem a szezám ízét, mindenféle formában: a lisztet és a magot, valamint a belőlük készült ételeket egyaránt. Ez a leves is így kattant be nálam. A recept a Kifőztük magazinban jelent meg eredetileg.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg csiperkegomba
1 nagyobb sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
8 dl húsalaplé
2,5 dkg szezámlisztes szélesmetélt
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
só
őrölt bors
1 teáskanál szezámliszt
1 dl kókusztejszín
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
A felhevített olajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Rátesszük a felkockázott sárgarépát, kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, néhányat keverünk rajta, majd sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Ismét letakarjuk az ételt, és lassú tűzön a gomba puhulásáig főzzük tovább (10-15 perc). Felöntjük a húsalaplével, felforraljuk; közben a tésztát kisebb darabokra tördeljük, majd a gyöngyöző levesbe szórjuk a fűszerkeverékkel együtt. A kókusztejszínt a szezámliszttel elhabarjuk, kevés meleg lével felengedjük, ezzel sűrítjük a levest. Újból rátesszük a fedőt, és megvárjuk, hogy a tészta megfőjön (10-12 perc). Mielőtt elzárjuk a lángot, megkóstoljuk; ha kell utánaízesítjük, valamint petrezselymet hintünk bele. Forrón tálaljuk.
Tipp: kókusztejszín helyett 2 dl tejszínnel készülhet, de akkor már nem paleo az étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése