Azon kevés ételek egyike, amelyet kedvelünk annak ellenére, hogy karajból készült. Inkább tarja-pártiak vagyunk, de ez mégis finom lett :) A recept eredetileg a Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók 4 személyre
8 vékony, csont nélküli karajszelet
a mártáshoz:
3 közepes, érett paradicsom
1 darabka vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vörösborecet
só
őrölt bors
1 csipet nyírfacukor vagy néhány csepp édesítő
1 csipet fahéj
kevés csili
továbbá:
1 kisebb marék snidling
olvasztott zsír
Először a mártást készítjük el: késes aprítógépben a meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a hagymákat és a fűszereket összedolgozzuk.
A kivert, besózott, borssal megszórt hússzeleteket zsírral kikent tepsire, kicsit takarva egymás mellé sorakoztatjuk, és leöntjük a fűszeres paradicsommal. Az apróra vágott snidlinggel meghintjük, a sütőedényt alufóliával szorosan lezárjuk, és a húst 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp: télen a paradicsomot 1-1,5 dl paradicsomlével helyettesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése