A februári Kifőztük magazinban jelent meg a recept. Azoknak ajánlom, akik nem fogyaszthatnak tejet vagy kedvelik a kókusz ízét – finom lett.
Hozzávalók 8 db 16 cm-es palacsintához
7,5 dkg liszt
1 nagy tojás
5 dkg kókusztejszín
2 dl víz
só
a sütéshez:
kevés kókuszolaj
a töltelékhez:
15 dkg kókusztejszín
1 dl víz
5 dkg eritrit vagy nyírfacukor
5 dkg kókuszreszelék
1 pici csipet só
a tálaláshoz:
citrom
A palacsintához alaposan összedolgozzuk előbb a kókusztejszínt, a vizet, a tojást, a sót, végül a lisztet. Legalább 1/2 órát pihenni hagyjuk.
Közben a töltelékhez a kókuszreszeléket késes aprítóban egészen finomra daráljuk. Felforraljuk a kókusztejszínt és a vizet, beleszórjuk a xilitet, a kókuszt, a sót, és gyakran kevergetve besűrítjük a mártást. Langyosan tartjuk.
Felforrósított serpenyőben, kevés kókuszolajon 1-1 kis merőkanálnyi tésztából kb. 16 cm-es palacsintákat sütünk. Mindegyiket megkenjük 1 evőkanálnyi töltelékkel, majd kettéhajtjuk. Tálaláskor citromlével megcsöpögtetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése