A recept a februári Kifőztük magazinban jelent meg, és kitűnő példája annak, hogy egy rizsétel is beilleszthető a szénhidrátdiétába.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg rizottórizs
10 dkg póréhagyma zöld része
10 dkg sárgarépa kicsi kockákra vágva
kb. 1 l húsleves vagy -alaplé
1/2 dl száraz fehérbor
3 dkg grana padano sajt reszelve
2 dkg szárított siitake (shiitake) gomba
4 dkg vaj
só
frissen őrölt bors
A póréhagymát félbevágjuk, vékonyra szeleteljük, és 2 dkg felhevített vajon dinszteljük. A rizst elkeverjük benne, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon. Hozzáadjuk a répát, a gombát, és azonnal ráöntünk 1 nagyobb merőkanál alaplét. Gyakori kevergetés mellett, folyamatosan pótoljuk a húslevest, amikor az előző adagot felszívta, egészen addig, amíg a rizs meg nem puhul, és szaftos, krémes állagú nem lesz. Közben, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül a sajtot és a maradék vajat is a rizottóhoz vegyítjük. Lefedve 5 percet pihentetjük, majd tálaljuk. Hús mellé finom köret, de önmagában is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése