2019. január 6.

Cukkinis-túrós penne






Hozzávalók 2 személyre
40 dkg cukkini
1 csomó újhagyma
15 dkg rögös túró
1,5 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
1 kávéskanál morzsolt oregánó
őrölt fekete bors
15 dkg szezámlisztes penne
a tálaláshoz:
zsenge reteklevél vagy friss zöldfűszer
fűszeres olívaolaj (pl. csilis, bazsalikomos, fokhagymás)

A cukkinit megmossuk, ha a héja keményebb, meghámozzuk, a húsát kis kockákra vágjuk. Az újhagyma külső héját eltávolítjuk, a hagymát felkarikázzuk úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön bele.
A felhevített olajon a hagymát üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a cukkinit, együtt kevergetjük, majd sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. Roppanósan puhára pároljuk.
Közben nagyobb lábosban vizet forralunk, sózzuk, a tésztát beleszórjuk, és egészen kis lángon 10 percig főzzük. Leszűrjük, a cukkinis raguba forgatjuk, és belemorzsoljuk a túrót. Zsenge reteklevéllel vagy zöldfűszerrel meghintve, fűszeres olajjal meglocsolva azonnal tálaljuk.

A recept a decemberi Kifőztük magazinban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin