2019. január 6.

Sárgarépás adzukibab-leves




Hozzávalók 4-6 személyre
15 dkg adzuki bab
2 közepes sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 zellerlevél
1 teáskanál őrölt római kömény
1 csapott kávéskanál gyömbér

frissen őrölt bors
csilipaprika (ízlés szerint)
1,2-1,5 l zöldségalaplé
1-2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
a tálaláshoz:
tejföl
petrezselyemzöld

A babot a főzés előtti este beáztatjuk, majd mielőtt a fazékba tennénk, leszűrjük, leöblítjük. A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd felengedjük az alaplével. Belerakjuk a babot, a zellerlevelet, a fűszereket, és felforraljuk. 10 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott répát, majd a levest 40-50 percig főzzük, amíg a bab és a répa meg nem puhul. Ekkor kiszedünk 1 merőkanálnyi zöldséget és kevés levet, a tejföllel együtt botmixerrel pürésítjük, majd az edénybe visszaöntjük. Az ételt még 10 percig rotyogtatjuk, beleszórjuk a petrezselyemzöldet, illetve ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt eltávolítjuk belőle a zellerlevelet. Tejfölt és petrezselymet kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin