2019. november 3.

Málnás-kókuszhabos zabdara

Egész évben elkészíthető, fagyasztott gyümölccsel is működik. Ráadásul szénhidrátbarát, glutén- és cukormentes vegán desszert. Jah, és finom is :) 



Hozzávalók 4 személyre
a kásához:
3 dl növényi tej
6 dkg Szafi Free gluténmentes zabdara
1 csipet só
1 nagyobb csipet Szafi Reform őrölt paleo Bourbon vanília
1,2 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
továbbá:
20 dkg málna (fagyasztott is lehet)
1,2 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
2 dl Cocomas kókuszkrém
a díszítéshez:
néhány szem málna
mentalevél

A kókuszkrémet 1-1,5 órára mélyhűtőbe rakjuk. A málnát – ha fagyasztottat használunk, először szűrőbe téve kiengedjük – az édesítővel megszórva állni hagyjuk.
A zabdarát, a vaníliát, az édesítőt és a sót lábosba szórjuk, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve melegíteni kezdjük. Közepes lángon, továbbra is folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.
A kókuszkrémet habbá verjük. A kihűlt zabdarához forgatjuk, majd belekeverjük a cukrozott málna sűrűbb részét is. A desszertet poharakba vagy tálkákba adagoljuk, hűtőben legalább 1 órát állni hagyjuk.
Tálalás előtt a tetejét málnával és mentalevéllel díszítjük.

Tipp: az édes málnalevet is a tetejére csorgathatjuk, vagy szódával szörpként fogyaszthatjuk.

A Szafi termékeket a legjobb áron itt lehet megvásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin