2019. november 3.
Olaszos grillezett csirkemell
A szeptemberi Kifőztük magazinból, fincsi volt :)
Hozzávalók kb. 6 szelethez
2 evőkanál olívaolaj
1/2 citrom kifacsart leve
só
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
2 csirkemellfilé (kb. 40 dkg)
a tálaláshoz:
2–3 paradicsom
2–3 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
olívaolaj
A paradicsomot felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, finomra aprított fokhagymával ízesítjük. Olívaolajjal meglocsoljuk, és hűtőbe tesszük.
A páchoz az olívaolajat a citromlével kikeverjük. A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, borsozzuk, megszórjuk az illatos fűszerekkel. A páclébe forgatjuk, és legalább 1/2 órára félretesszük.
A kontaktgrillt felmelegítjük, a lapokat vékonyan beolajozzuk. A csirkemellet sózzuk, és a grill-lapra sorakoztatjuk. A sütőt lezárjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük a húst.
A fokhagymás paradicsommal és további tetszőleges körettel tálaljuk.
Címkék:
ch-diéta,
csirke,
csirkemell,
főétel,
grill,
Kifőztük,
paleo,
paradicsom,
saláta,
szénhidrátszegény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése