Újabb Molnár Tésztás recept, most paleo gesztenyés metéltből készült. A recept még a szeptemberi Kifőztükben jelent meg, azóta már az októberi számot is lapozhatjátok.
Hozzávalók 2 személyre
12,5 dkg Healthy Gourmet tészta – gesztenyés metélt
60-70 dkg cukkini (tisztítva mérve)
3-4 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1 maréknyi friss bazsalikomlevél
csilipaprika (elhagyható)
só
őrölt bors
a tetejére:
parmezán (elhagyható)
A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük.
A felhevített olajon megfuttatjuk a finomra aprított fokhagymát. Hozzátesszük a durvára reszelt cukkinit, a vékonyra szeletelt paradicsomot, a csilipaprikát, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet lefedve puhára pároljuk, majd a felcsíkozott bazsalikommal ízesítjük. A szószt további 3-5 percig főzzük, végül beleforgatjuk a tésztát. Kevés parmezánnal megszórva tálaljuk.
Tipp: a szószt friss helyett 2 teáskanálnyi szárított bazsalikommal is fűszerezhetjük, ebben az esetben korábban, a cukkinivel együtt adjuk az ételhez. A leírt anyaghányaddal készítve a recept ch-diétába beilleszthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése