2015. október 2.

Póréhagymás tört burgonya

Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom köretet mutatok. A póréhagyma, amit kacsazsíron, lassan édesre pirítunk, majd összekeverjük a krumplival... hmmmm.... ígérem, mindenki szeretni fogja :) A recept a szeptemberi Kifőztük Magazinban jelent meg.



Hozzávalók 2 személyre

35-40 dkg burgonya
10 dkg póréhagyma (legyen benne a zöld részéből is)

őrölt bors
2 evőkanál (kacsa)zsír

A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben a zsíron a félbe-, majd csíkokra vágott pórét kevés sóval megszórva, takaréklángon megpuhítjuk. A leszűrt burgonyát hozzáadjuk, és néhány perc alatt az egészet összemelegítjük, közben borssal ízesítjük. 
Köretként tálaljuk.

Tipp: a köret 35 dkg tisztított burgonyából készítve ch-diétába beilleszthető.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin