Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom köretet mutatok. A póréhagyma, amit kacsazsíron, lassan édesre pirítunk, majd összekeverjük a krumplival... hmmmm.... ígérem, mindenki szeretni fogja :) A recept a szeptemberi Kifőztük Magazinban jelent meg.
Hozzávalók 2 személyre
35-40 dkg burgonya
10 dkg póréhagyma (legyen benne a zöld részéből is)
só
őrölt bors
2 evőkanál (kacsa)zsír
A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben a zsíron a félbe-, majd csíkokra vágott pórét kevés sóval megszórva, takaréklángon megpuhítjuk. A leszűrt burgonyát hozzáadjuk, és néhány perc alatt az egészet összemelegítjük, közben borssal ízesítjük.
Köretként tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése