Klasszikus étel, az ízét csak dicsérni tudom :) A recept ugyancsak a szeptemberi Kifőztük Magazinból való.
Hozzávalók 2 személyre
30-35 dkg süllőfilé
30 dkg apró krumpli
liszt
6 dkg vaj
só
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld
a salátához:
1 marék zöld saláta
2 paradicsom
2 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál olívaolaj
néhány csepp édesítő
só
őrölt bors
A megmosott, megszárított salátalevelet kisebb darabokra tépkedjük, a paradicsomot felkockázzuk. Az ecetet sóval, borssal, édesítővel elkeverjük, végül hozzáadjuk az olajat, és az öntetet a salátára csurgatjuk. Hideg helyre rakjuk.
A krumplit alaposan megsikáljuk, és enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. 4 dkg vajat közepes lángon, vigyázva, hogy le ne égjen, megbarnítunk; akkor jó, ha aranybarna a színe, és mogyorós az illata. Ekkor hőálló edénykébe szűrjük, félretesszük.
A halat két- vagy négyfelé vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szeleteket kevés lisztbe mártjuk, a felesleget leszórjuk róluk, majd a maradék vajon mindkét oldalukat 3-4 perc alatt átsütjük. A leszűrt krumplit összeforgatjuk 2 evőkanál barnított vajjal, aprított petrezselyemmel és kevés sóval.
A halat és a krumplit tányérokra rendezzük, mellé szedjük a salátát, és az egészet meglocsoljuk a megmaradt vajjal. Azonnal tálaljuk.
Tipp: a megadott anyagmennyiséggel készítve az étel ch-diétába beilleszthető.
1 megjegyzés:
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Megjegyzés küldése