A piac tele van csomóra kötött bébicéklával, erről eszembe jutott egy recept, ami még tavaly ősszel jelent meg a Kifőztük Magazinban. Arra emlékszem, hogy csak hirtelen ötlettől vezérelve fotóztam le, utána maradt is, mert a cékla nagyon-nagyon finom lett így elkészítve.
Hozzávalók személyenként
1-2 bébicékla
só
5 gerezd fokhagyma
1 lila hagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
rozmaring
a tálaláshoz:
pirított (darált) mandula
A céklát megmossuk, és meghámozzuk úgy, hogy a leveleit meghagyjuk. A hagymákat megpucoljuk, a lila hagymát felaprítjuk. A céklát négybe vagy nyolcba vágjuk.
Minden hozzávalót tűzálló tálba teszünk, sózzuk, jól összeforgatjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Magában vagy köretként fogyasztjuk, tálaláskor megszórjuk pirított mandulalapokkal vagy pirított, darált mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése