Még talán éppen-éppen belefér az idei paradicsomszezonba ez a recept – azt hiszem, ez az egyik legjobb dolog, ami friss paradicsommal történhet:) Ez is régebbi Kifőztükös recept.
8 kisebb paradicsom (kb. 40 dkg)
4 dkg friss kenyérmorzsa
2 lila hagyma (15 dkg)
1 szelet (csípős) zöldpaprika
3 evőkanál olívaolaj + 2-3 teáskanálnyi
2 evőkanál finomra vágott bazsalikom- és oregánólevél
2 evőkanál reszelt parmezán vagy más kemény sajt
1/2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
A töltelékhez a hagymát és a paprikát finomra aprítjuk, az olívaolajon megdinszteljük, és kicsit hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a zöld fűszert, a kenyérmorzsát és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomokat keresztben félbevágjuk, a belsejüket teáskanállal kikaparjuk. Egy akkora tepsit, amiben elférnek, vékonyan kiolajozunk. Belesorakoztatjuk a megtöltött paradicsomokat, a tetejükre kevés olajat csöpögtetünk. 200 fokra előmelegített, légkeveréses (vagy alsó-felső fokozaton 220 fokos) sütőben 8-10 percig sütjük, amíg világosbarna színt nem kapnak.
Tipp: melegen és langyosan a legjobb, mert olyankor még ropog benne a kenyérmorzsa, de hidegen is finom. Kenyérmorzsát legegyszerűbben késes aprítóban készíthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése