2016. február 3.

Csokoládés gesztenyekrém

Szerettem volna lekvár helyett valami kencét, ami kalácsra kenhető, ez lett belőle. Addig ettem, amíg tartott ;) A recept eredetileg a Kifőztük magazin 2016/1. számában jelent meg.



Hozzávalók
2 dl víz
15 dkg nyírfacukor
3 dkg holland kakaópor
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 csipet (Himalaya) só
25 dkg Maroni hámozott, előfőzött gesztenye

A kakaót, a vizet, a cukrot, a szegfűszeget és a sót kézi habverővel kevergetve, kis lábosban felforraljuk. A hőt mérsékeljük alatta, még 5 percet rotyogtatjuk, ezután félretesszük, és legalább langyosra hűtjük. 
A gesztenyét felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk. Késes aprítóba szedjük, és finomra aprítjuk. Adagonként hozzáadjuk a szószt, villával átforgatjuk, majd a gépben egynemű masszává dolgozzuk. 
Hűtőben, lezárt üvegben tárolva legalább 3 hétig eláll. Kekszre, süteményre, palacsintára kenve fogyaszthatjuk.


A recept a Maroni támogatásával készült, köszönet érte! :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin