2016. február 24.

Paradicsomos-húsos rakott tészta

A recept eredetileg a februári Kifőztük magazinban jelent meg. Egyszerű, gyors, szénhidrátszegény paleo tésztaétel :)



Hozzávalók 2 személyre, 25 x 25 cm-es sütőedényhez

12,5 dkg paleo tészta
25 dkg darált hús
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj

őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
őrölt pirospaprika
4 dl házi paradicsomlé
csilipor
1 teáskanál morzsolt oregánó
kevés zsír
a tetejére:
1 maréknyi reszelt parmezán

A sütőedényt zsírral kikenjük. A tésztát a csomagoláson lévő utasítás alapján megfőzzük, leszűrjük. Közben a felhevített olajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd rögtön ezután a húst is, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, csilivel és pirospaprikával ízesítjük, majd 1 dl vizet beleöntve, fedő alatt 20 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, felforraljuk, sózzuk és borsozzuk. Beleforgatjuk a tésztát, és az egészet a sütőedénybe borítjuk. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd a tetejére szórjuk a sajtot, és rápirítjuk. Forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin