A vöröshagymacsíra nagy kedvenc lett nálunk, sok mindenbe „belelopom", salátákba, levesekbe, mert egészséges és nagyon finom. A recept a Kifőztük magazin 2015/2. számában jelent meg eredetileg.
Hozzávalók 2 személyre
2 savanykás ízű alma
10 dkg keményebb sajt (gouda, emmentáli, trappista stb.)
1 dl (light) majonéz
1 dl tejföl
frissen facsart citromlé
só
őrölt fehér bors
a tálaláshoz:
frissen őrölt rózsabors
vöröshagymacsíra
A megtisztított almát és a sajtot kisebb kockákra vágjuk, tálba tesszük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, néhány csepp citromlével meglocsoljuk. A majonézt a tejföllel elkeverjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Beleforgatjuk az almát és a sajtot, majd 1-2 órát állni hagyjuk. Tálalás előtt kevés rózsaborsot hintünk a tetejére, és megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű csírával.
A saláta a Bioháló támogatásával készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése