Kifőztük magazin 2016/1.
Hozzávalók 6 személyre
2 kg marhaoldalas
3 sárgarépa
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
só
őrölt bors
3-4 szem borókabogyó
1 teáskanál őrölt koriander
5-6 szál friss vagy 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
A húst a csontjáról lefejtjük-levágjuk, felkockázzuk, a csontot félretesszük. A felhevített zsíron megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Beletesszük a húst, és körben átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, mozsárban megtört borókabogyóval, zúzott fokhagymával és korianderrel ízesítjük. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, és ha a hús nem engedett levet, akkor aláöntünk 1 dl vizet. Az edényt lefedjük, a lángot kicsire vesszük alatta. Nagyjából 1 óra múlva belerakjuk a feldarabolt sárgarépát is, és addig főzzük tovább a ragut, amíg a hús meg nem puhul (ez összesen kb. 3 óra). Amikor már majdnem kész az étel, belekeverjük a kakukkfüvet, és azzal is összerotyogtatjuk. Forrón tálaljuk.
Tipp: a félretett csontból levest főzhetünk. Zeller- vagy édesburgonyapürével, illetve paleo tésztával tálalva a fogás paleo marad. A ragut (zelleres) krumplipürével, tarhonyával vagy friss kenyérrel is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése