Egy nagyon régi recept, egy nagyon régi Kifőztük magazinból. Finom, és szénhidrátilag is egészen rendben van :)
Hozzávalók 4 személyre
1 l paradicsomlé
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 vöröshagyma
só
frissen őrölt bors
1 teáskanál nyírfacukor
1 evőkanál olaj
a húsgombóchoz:
30 dkg darált csirkehús
10 dkg finomra reszelt répa/paszternák/petrezselyemgyökér
1 kisebb tojás
1 csapott teáskanál teljes kiőrlésű liszt
1 kávéskanál őrölt pirosparika
só
frissen őrölt bors
1 csipet csilipaprika
Az olajat felforrósítjuk, a megtisztított, kettévágott hagymát átpirítjuk rajta. Felöntjük a paradicsomlével és 1/2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. Beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk a levest felforrni.
Közben elkészítjük a levesbetétet: a húst összekeverjük a többi hozzávalóval, és a masszából pici gombócokat formázunk. A fövő levesbe engedjük, és 20-25 perc alatt készre főzzük az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése