Szintén a 2013/4-es Kifőztükből való recept.
Hozzávalók 2 személyre
1 kisebb zsenge karalábé
3,5 dl sűrű, házi paradicsomlé
1 csomó újhagyma
1 piros színű kaliforniai paprika
1 csokor friss petrezselyemzöld
3-4 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
só
őrölt bors
1 kávéskanál csilipehely
15 dkg durumlisztes penne
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Köszben a vajon, nagy lángom, kevergetve megpirítjuk a vékony csíkokra vágott, borssal szórt karalábét és kaliforniai paprikát. megvárjuk, amig a levük elpárolog, és kicsi színt kapnak. Ekkor sózzuk, és áttesszük az egészet egy másik edénybe. Az olajon üvegesre sütjük a felszeletelt újhagymát. Beleöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a csilipelyhet, és közepes lángon 5 perc alatt kicsit besűrítjük. Hozzátesszük a félretett, párolt zöldségeket, a finomra aprított petrezselyem nagy részét, a megfőtt tésztát, és néhány perc alatt az egészet átmelegítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, és azonnal tálaljuk.
A tányéron a tetejére szórjuk a maradék petrezselymet és a sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése