2016. május 19.

Vegán káposztasaláta



A 2013/4-es Kifőztükből, a Nagy Vegetáriánus Szakácskönyv receptje.



Hozzávalók 4 személyre

35 dkg fejes káposzta csíkokra vágva
15 dkg sárgarépa julienne-re aprítva
15 dkg piros húsú kaliforniai paprika csíkokra vágva
3 szál petrezselyemzöld aprítva
1 újhagyma a zöldjével együtt vagy 1 kis csokor snidling, aprítva
5 dkg mazsola (elhagyható)
az öntethez:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál borecet

frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
5 dkg aprított dió vagy fenyőmag vagy sózatlan földimogyoró

Salátástálban összekeverjük az öntet hozzávalóit. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, átforgatjuk néhányszor a lében, majd 1 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a káposzta kicsit megpuhuljon. Tálalás előtt beleszórjuk a magvakat.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin