2019. június 15.

Kapribogyós-cukkinis tészta




Hozzávalók 2 személyre
12 dkg durum orsótészta
60 dkg tisztított cukkinihús
1 főzőhagyma vagy 1 csomó újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 paradicsom, héja nélkül
10 dkg reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
2 teáskanál sós vízben eltett kapribogyó leszűrve
3-4 szál kakukkfű
3-4 szál oregánó
1 kisebb ág bazsalikom
1/2 kávéskanál morzsolt csilipaprika

frissen őrölt bors
5 dkg füstölt, húsos szalonna
a tálaláshoz:
reszelt sajt (elhagyható)

A hagymákat, a paradicsomot, a kapribogyót, a fűszerek száráról lecsipegetett leveleket finomra aprítjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát bő, enyhén sós vízben harapható állagúra főzzük.
A szalonnát felkockázzuk, és mélyebb serpenyőben, lassú tűzön zsírjára sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a főzőhagymát megdinszteljük, majd a fokhagymával még 1-2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a cukkinit – ha nagyon sok a leve, előtte kissé kinyomkodjuk belőle, és alaposan átpirítjuk a zöldfűszerekkel, a csilivel. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a paradicsomot meg a kapribogyót. Lefedve pároljuk, amíg a cukkini puha nem lesz. Ezután beleszórjuk és felolvasztjuk benne a sajtot. 
Tálalás előtt a zöldségragut összekeverjük a leszűrt tésztával, és a szalonnapörccel megszórva tálaljuk. Reszelt sajtot is kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin