2019. június 7.

Zöldfűszeres cukkiniszósz




Hozzávalók 2-3 személyre
kb. 70 dkg reszelt cukkini
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
3 oregánóág
4–5 kakukkfűág
1 kisebb csilipaprika

frissen őrölt bors
1 dl mandulatejszín

A felhevített olajon megfuttatjuk a félbevágott, vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát. 2-3 keverés után beletesszük a cukkinit, a vékonyra szeletelt paradicsomot, csilipaprikát, és sózzuk, borsozzuk. Nagy lángon, kevergetve pirítjuk, majd amikor a cukkini már majdnem puha, a zöldfűszerek lecsipkedett leveleivel ízesítjük. Beleöntjük a tejszínt, és kis lángon további 3-5 percig rotyogtatjuk. Hús mellé köretként tálaljuk.

Tipp: a friss zöldfűszereket 1-1 kávéskanál szárítottal helyettesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin