Hozzávalók
3 db kb. 15 dkg-os zsenge cukkini
6-8 dkg puha sajt (mozzarella, kék sajt, kecskesajt vagy háromszögletű sajt)
néhány aprított mentalevél
néhány aprított bazsalikomlevél
olaj
só
őrölt bors
csípőspaprika-szeletek ( elhagyható )
A cukkiniket alaposan megmossuk, mindkét végüket levágjuk. Letesszük egy vágódeszkára, a tetején hosszanti irányban, éles késsel csónakszerűen bevágjuk úgy, hogy a széleitől 1-1 cm megmaradjon. 3 nagyobb fóliadarabot beolajozunk, rátesszük a zöldségeket külön-külön. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a bevágásba is jusson, ahová még az aprított leveleket is szétosztjuk.
A sajtot darabokra tördeljük, azt is beletömködjük a vágásba.
A tetejére csorgatunk egy kis olajat, és ha szeretjük a csípős ízeket, akkor paprikaszeletek is kerülhetnek rá.
A fóliából batyut hajtogatunk a cukkinik köré, majd a grillrácsra (vagy ha van, akkor a parázsba) helyezzük. 20-25 perc alatt megpuhulnak, akkor a fóliát kihajtjuk, és kicsit még pirítjuk.
Köretnek fogyaszthatjuk húsok mellé, de párolt rizzsel is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése