2010. január 24.

VKF XXXI. - Tojáspörkölt maradék szaftból


Nemrég újra főztem pulykaszárnyat paprikás mártásban. Ennek az ételnek - főleg ha kuktában készül, és most időhiány miatt ez a verzió volt - jó sok leve, szaftja lesz, nem fogy el. Kidobni kár lenne, ezért ha nem használom el azonnal, akkor mélyhűtőbe teszem. Ugyanígy pörköltszaftot is szoktam eltenni, azt ugyanígy lehet elhasználni akár tojáspörkölthöz, vagy ha valaki nem vegetariánus, akkor pl. zöldborsópörkölthöz is remekül elhasználható, de akár leveshez is jó lehet.

Akkor jöjjön a "recept", habár ez nem igazán nevezhető annak, inkább egy ötlet.

Megfőzök személyenként 2-3 tojást keményre, megtisztítom a héjától. Egy tányérra felkarikázom, soronként megsózom és kicsit meg is borsozom. A jól felmelegített szaftba egyszerűen beletolom, összerázogatom, hogy ne nagyon törjön össze a tojás, átmelegítem és készen is van.

Általában galuskával esszük, de jó krumplipürével vagy tarhonyával is.

2 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Ez nem csak a maradék hasznosítása, de gyors is, ami nagyon tetszik!

Hajnal írta...

Remek ötlet,köszi,legközelebb én is hasznosítom a maradék szaftot :D

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin