Mostanában megint több egzotikus ételt eszünk: többek között thai, indiai vagy kínai ízeket kóstolunk vagy újra főzzük őket;) Ez az étel is ezek sorába tartozik, eredetileg a szeptemberi Kifőztükben jelent meg; azóta már az októberi szám is megjelent, és ingyenesen letölthető a weboldalunkról.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
1 közepes padlizsán
1 zsenge cukkini
1 doboz kókusztejkonzerv (400 ml)
2-3 evőkanál zöld currypaszta
1 marék friss bazsalikomlevél (vagy 1 teáskanál szárított)
olívaolaj
só
frissen őrölt bors
a
tálaláshoz:
párolt rizs
Egy evőkanál olajon néhány percig pirítjuk a felkockázott csirkehúst, kivesszük a serpenyőből, félretesszük. Újabb evőkanálnyi olajon megpirítjuk a héjastól kockára vágott zöldségeket is, majd visszaöntjük hozzá a húst. Picit sózzuk, borsozzuk. Felengedjük a kókusztejjel, beletesszük a felaprított bazsalikomot és a currypasztát. (Ez utóbbival vigyázzunk, mert sós és csípős ízű! Aki nem kedveli a nagyon csípős ízeket, apránként adja az ételhez, és közben kóstolgassa.) Forrás után kis lángon addig rotyogtatjuk az ételt, amíg minden puha nem lesz benne.
Párolt rizzsel kínáljuk.
3 megjegyzés:
Jaj, ahogy olvastam a receptet, úgy gyűlt a nyálacskám a számban :) pedig hol van még az ebédidő ?!
Én is szeretek kipróbálni egzotikus ételeket. úgy látom, a Tiédet is érdemes lesz!:)
Viki, Roza, köszi!
Megjegyzés küldése