Talán talál még valaki finom paradicsomot, mert anélkül ez a tészta nem működik. Alternatív megoldás lehet a koktélparadicsom, az még télen is jó szokott lenni. A recept az októberi Kifőztükben jelent meg eredetileg. Nagyon hamar készen van:)
Hozzávalók 2 személyre
4 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2-3 kis csilipaprika
1 nagy csokor petrezselyemzöld
4-6 érett, kemény húsú paradicsom vagy 15-20 dkg koktélparadicsom
25 dkg szélesmetélt
só
őrölt bors
a
tálaláshoz:
parmezán sajt
A tésztát a csomagolásán lévő utasítás szerint
megfőzzük, majd leszűrjük.
Az olívaolajban kis lángon, lassan megpirítjuk
a darabokra vágott fokhagymát, hogy az olaj átvegye az ízét, majd eltávolítjuk
belőle. A fokhagymás olajban 2-3 perc alatt átforgatjuk az apróra vágott
csilipaprikát, hozzátesszük a felaprított petrezselyemzöldet és a cikkekre
vágott paradicsomot (vagy az elfelezett koktélparadicsomot). Ez utóbbiakat éppen csak átmelegítjük, nem sütjük.
Megszórjuk sóval meg borssal, és hozzáforgatjuk a tésztát.
Azonnal tálaljuk, a tányéron megszórjuk reszelt
sajttal. Tartalmasabb leves után második fogás, illetve kitűnő vacsora lehet belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése