Szerintem igazán dekoratív, ugyanakkor nagyon finom nyári-őszi köret. A recept a júniusi Kifőztük magazinban jelent meg. A fotózáshoz használt háttér innen van.
Hozzávalók 2-3 személyre
2 padlizsán
4 paradicsom
2-3 szál újhagyma
1 marék olívabogyó
csilipaprika (ízlés szerint)
1 marék friss bazsalikomlevél
5 dkg parmezán
só
őrölt bors
olívaolaj
A padlizsánt bő 1/2 cm, a paradicsomot és a hagymát kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kevés olajon először megsütjük a padlizsánszeletek mindkét oldalát, közben enyhén sózzuk, borsozzuk. Újabb adag olajon rázogatva átpirítjuk a hagymát. Végül a paradicsomot pirítjuk át, ameddig kicsi színt nem kap, közben szintén fűszerezzük.
Egy közepes nagyságú tepsit kissé kikenünk olajjal. Belesorakoztatjuk előbb a padlizsán, majd a paradicsom és a hagyma felét, megszórjuk felszeletelt olívabogyóval és csilivel, meghintjük parmezánnal. Megismételjük a rétegezést, a tetejére parmezán kerüljön. Légkeveréses, 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt átforrósítjuk, hogy a sajt kissé megpiruljon rajta. Hús mellé köretként vagy önálló fogásként friss bagettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése