2016. szeptember 24.

Libanoni paradicsomos zöldbab (Lubee)

A recept a szeptemberi Kifőztük magazinban jelent meg. Nagy zöldbabimádók vagyunk, ez a köret is bevonul a kedvenceink közé. Ráadásul hidegen is nagyon finom, próbáljátok ki bátran! :)





Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál olívaolaj vagy ghí
1 lila hagyma vékonyra szeletelve
3 gerezd fokhagyma felaprítva
60-70 dkg ceruzabab
1 fahéjrúd
1 hámozottparadicsom-konzerv (400 g)

őrölt bors
1-2 madárszem csili (elhagyható)

A babot megmossuk, a végeit levágjuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a lila hagymát, és néhány percet kevergetve dinszteljük, majd a fokhagymával további 2-3 percig sütjük. Beleszórjuk a zölbabot, a paradicsomot, és fahéjjal, sóval, borssal, csilivel ízesítjük. Felforraljuk, majd takaréklángon, lefedve kb. 40 percet pároljuk, amíg a zöldbab puha nem lesz. 

Tipp: melegen köretként, vagy magában rizzsel, illetve pitakenyérrel tálaljuk, de hidegen is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin