Ismét egy indiai étel a blogon, nagyon szeretjük ezeket az ízeket :) A recept eredetileg az augusztusi Kifőztük magazinban jelent meg. Fejenként 5 dkg rizzsel tálalva az étel szénhidrátdiétába beilleszthető.
Hozzávalók 2-3 személyre
35-40 dkg csirkemellfilé
1 nagy vöröshagyma
1 nagyobb paradicsom
15 dkg basmati rizs
2-3 kávéskanál só
frissen őrölt bors
ghí vagy olaj
a fűszerkeverékhez:
1 cm friss gyömbér reszelve
1 gerezd fokhagyma
1 csokor korianderzöld
1 csokor mentalevél
csilipaprika (ízlés szerint)
1 szem zöld kardamom magjai
a páchoz:
a fűszerkeverék
1 kis pohár joghurt (125 g)
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt koriandermag
2 kávéskanál só
a tálaláshoz:
aprított korianderlevél
A fűszerkeverék hozzávalóit aprítógépben pépesítjük. A pácot összeállítjuk, a kisebb kockákra darabolt csirkehúst beleforgatjuk, és 1-2 órát pihenni hagyjuk. A rizst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.
1-2 evőkanál felforrósított zsiradékon barnára dinszteljük a félbevágott, felszeletelt vöröshagymát, kiszedjük és félretesszük. Lyukacsos merőkanállal újabb adag zsiradékra szedjük a bepácolt húst, és nagyjából 10 percet pirítjuk. Hozzáadjuk a maradék páclét, a hámozott, felaprított paradicsomot és a vöröshagymát. Beleszórjuk a rizst, felöntjük 4,5 dl vízzel. Sózzuk és borsozzuk; kissé sósnak kell érezzük a levét. Az ételt megkavarjuk, lefedjük, és forrás után 15 percig csendesen rotyogtatjuk. Ezután elzárjuk alatta a lángot, és megvárjuk, hogy a rizs magába szívja a maradék vizet. Korianderzölddel megszórva azonnal tálaljuk.
Tipp: korianderzöld híján petrezselyemzöldet használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése